Back to All Events

Luokka & yliopisto

Keskustan Think Company (Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, 2. krs), ma 19.11.2018 klo 17.00–18.30

Onko luokkataustalla merkitystä yliopistolla? Millaisia kokemuksia työväentaustaiset opiskelijat kohtaavat akateemisessa maailmassa?

Suomi on luokkayhteiskunta, ja se näkyy selkeästi myös yliopistolla. Tutkimusten mukaan korkeasti koulutettujen vanhempien lapsi menee yliopistoon kahdeksan kertaa todennäköisemmin kuin matalasti koulutettujen vanhempien. Yliopistoon päätynyt työväenluokkainen opiskelija saattaa huomata tämän nopeastikin, ja toiseuden kokemus on yleinen.

Luokka & yliopisto on Sitoutumattoman vasemmiston järjestämä matalan kynnyksen keskustelutilaisuus, joka pureutuu näihin asioihin yhdessä opiskelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Paikalle saapuvat antropologi-sosiaalipsykologi-psykoterapeutti Katriina Järvinen ja kasvatustieteen alan väitöskirjatutkija Susanna Mikkonen. Järvinen on itse työväenluokkainen ja on päätynyt vaikuttamaan asiaan kirjoittamalla ja puhumalla. Mikkonen tekee parhaillaan Tampereen yliopistolla tutkimusta työväentaustaisten opiskelijoiden kokemuksia yliopistolla.

Paneelissa pureudutaan pohtimaan tilanteen kehitystä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun, mutta paikalle tuleminen vaatii vain kiinnostusta asiaan. Tervetuloa lämpimästi mukaan!

Tapahtuma on kaikille avoin ja tilat ovat esteettömät. Tilassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, joiden mukaan kaikenlainen syrjintä on kiellettyä.

Lisätietoa

aster.tirronen(at)helsinki.fi