Back to All Events

Runosoul 2018

Kulttuuritehdas Korjaamon Vintti (Töölönkatu 51 A), ke 14.11.2018 klo 18.30-23.30

Iltojen pimentyessä perinteinen Runosoul saapuu jälleen tuomaan marraskuuhun erityisen kattauksen uutta kotimaista runoutta!

Helsingin yliopiston yleisen kirjallisuustieteen ja kotimaisen kirjallisuuden ainejärjestöjen Katharsis ry:n ja Putkinotko ry:n viidennettätoista kertaa järjestettävä runotapahtuma Runosoul tuo Korjaamon Vintille neljä kuluvana vuonna esikoisrunokokoelmansa julkaissutta runoilijaa.

Jokainen runoilija esittää vuorollaan valitsemiaan otteita kokoelmastaan, ja esityksiä arvioi kirjallisuusalan ammattilaisista ja opiskelijoista koostuva raati. Esitysten ja arvioinnin lopuksi raati valitsee esikoisrunoilijoista Runosoul 2018 voittajan.

Runoilijavieraat:

STINA SAARI: Änimling (Teos)
MIIA KONTRO: Tunnustus (Poesia)
TUUKKA PIETARINEN: Yksin ja toisin (WSOY)
NELLI RUOTSALAINEN: Täällä en pyydä enää anteeksi (Pesäkustannus)

Raatia tähdittävät esseisti ja suomentaja Antti Nylén, runouden tutkija Katja Seutu sekä kotimaisen kirjallisuuden ja yleisen kirjallisuustieteen opiskelijaedustajat Maiju Pitkänen ja Daniel Snapir.

Illan musiikista vastaa Lyyti, joka sanojensa mukaan lupaa sisuksissa rämisevää runoelmapoppia!

Runoilijoiden esiintymisen jälkeen on vuorossa open mic -osuus, johon järjestetään ennakkoilmottautuminen. Lisätietoa löydät Runosoulin Facebook-tapahtumasta.

Lisätietoa