Helsingin yliopiston ylioppilaskunta
1868–2018

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta juhlii 150-vuotispäiväänsä vuonna 2018. Vuonna 1868 perustettu ylioppilaskunta on toiminut alusta asti opiskelijoiden edunvalvojana ja tukiverkkona, joka huolehtii jäsentensä hyvinvoinnista ja oikeuksista. Vuoden aikana HYYn historiaa ja värikästä nykyisyyttä juhlitaan muun muassa ikimuistoisilla opiskelijatapahtumilla ja -tempauksilla.

Vuosikymmenten varrella HYY on vaikuttanut, kohahduttanut ja edustanut. Se on ollut opiskelijalähtöisen toiminnan mahdollistaja ja ylioppilaiden äänenkannattaja aina 1800-luvun lopun myllerryksistä 1960-luvun uudistusmielisyyteen ja nykypäivään asti.

Tänä päivänä HYYn piiriin kuuluu noin 27 000 opiskelijaa ja noin 250 jäsenjärjestöä. HYYssä ja sen järjestöissä harrastetaan, opitaan ja vaikutetaan. Niissä luodaan kulttuuria, yhteistä tietoa ja ystäväverkostoja, jotka säilyvät läpi elämän. Ennen kaikkea HYY on yhteisö, johon jokainen ylioppilaskunnan jäsen jättää oman jälkensä.

Historiallisen juhlavuoden teemana on yhteisöllisyys. HYY150 on omistettu meille kaikille, joille ylioppilaskunta on tarjonnut tukea, turvaa ja loputtomasti mahdollisuuksia. Nykyinen ja entinen HYYn jäsen, 2018 on sinun juhlavuotesi, koska ilman sinua ylioppilaskuntaa ei olisi.

HYY Yhtymä panoksena tulevaisuus

Ylioppilaskunnalla on ollut alusta alkaen omaa varainhankintaa, jota on pyöritetty ylioppilaskunnan jäsenten toiminnan mahdollistamiseksi. Tänä päivänä HYYn omaisuutta hallinnoi ja kehittää HYY Yhtymä. HYY Yhtymän toiminta koostuu eri osista: finanssi- ja kiinteistökehittämisestä, ravintolatoiminnasta eli UniCafe-ravintoloista ja Well-kahviloista sekä Suomen suurimmasta kesähostellista HostelAcademicasta.

Juhlavuosi on HYY Yhtymälle tärkeä vuosi. Se merkitsee meille mahdollisuutta juhlistaa omistajamme ainutlaatuisuutta ja tilaisuutta muistuttaa, miten suuri merkitys ylioppilaskunnalla on ollut opiskelijoiden elämässä läpi vuosien.

Ylioppilaskunta on usein toiminut edelläkävijänä ja uuden luojana. Ensimmäinen voimannäyttö opiskelijoiden sitkeydestä ja halusta luoda jotain uutta oli Vanhan ylioppilastalon rakentaminen noin 140 vuotta sitten, mitä seurasivat muut rakennusprojektit. Muita hyviä esimerkkejä ovat olleet ensimmäisten opiskelijaravintoloiden perustaminen sekä opiskelija-asuntojen rakentaminen. Olemme kehittäneet yhdessä palveluita sekä yrityksiä, jotka ovat osa opiskelijoiden ja kaupunkilaisten arkea nyt ja tulevaisuudessa.
 
Uusien avauksien tekeminen, kokeileminen ja riskien ottaminen kuvaavat hyvin sekä ylioppilaskuntaa että HYY Yhtymää. Yhtymälle yritystoiminnassa on kyse pitkäjänteisyydestä, opiskelijaomistajien arvojen toteutumisesta sekä kansainvälisen ja kestävän tieteen, talouden ja kaupungin kehittämisestä.
 
Onnea jokaiselle HYYläiselle, sekä nykyisille että alumneille! Me mahdollistamme myös seuraavat 150 vuotta.

Tervetuloa juhlimaan 150-vuotista Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa!