Back to All Events

FLORA 2018

  • Meilahden kampus 3 Haartmaninkatu Helsinki, 00290 Finland (map)

FLORA 2018
9.5.2018 klo 16-20
Haartmaninkatu 3

Yliopistoyhteisön jokavuotista kevätjuhlaa vietetään tällä kertaa Meilahden kampuksen Haartman-instituutissa (Haartmaninkatu 3) ja Valpurinpuistossa keskiviikkona 9.5. klo 16-20. 

Osa juhlaohjelmasta järjestetään kivenheiton päässä Valpurinpuistossa. Lisäksi tiedekuntakierroksille ilmoittautuneet osallistujat pääsevät tutustumaan myös muihin Meilahden kampuksen tiloihin. Huomaathan, että ensimmäiset tiedekuntakierrokset käynnistyvät jo klo 14.30! Tiedekuntakierroksille voit ilmoittautua erikseen mukaan 9.5. klo 10 asti täällä.

Juhlan teemana on tänä vuonna terveys ja hyvinvointi, mikä näkyy ohjelmatarjonnassamme. Rentoudu Unisportin ohjaamassa meditaatiohuoneessa, kartuta terveysosaamistasi lääketieteen opiskelijoiden taitopajassa ja osallistu LKS:n urheilukerhojen vetämiin jalkapallo- ja lumilautailurasteihin.

Osallistu myös Akateemisten kasvintuottajien työpajaan ja askartele itsellesi oma kukkaviehe Floran päivän kunniaksi. Valpurinpuistossa voit käydä tervehtimässä Rehndahlin kiertävän eläinpihan asukkeja. HYYn tapahtumavaliokunta Humun pisteellä pelataan puolestaan ulkopelejä.

Ruokaa ja juomaa löydät Haartman-instituutista. Unicafén loihtimien juhlatarjoilujen lisäksi saatavilla on LKS:n Viinikerhon valitsemia viinejä, Viikki Brewing Societyn ainutlaatuista HYY150-olutta sekä Kopeda ry:n valmistamia alkoholittomia virvokkeita ja kuppikakkuja. Muista vierailla myös Resonanssi ry:n jäätelöpisteellä!

Livemusiikista vastaavat Savolaisen osakunnan orkesteri SOSSu, LKS:n kuoro Uvula Aurea sekä DJ Hermanni. Lavalla kuullaan myös keväisiä puheita.

Tapahtumassa voit myös hankkia itsellesi tyylikkään Flora 2018-haalarimerkin ja kuvauttaa itsesi HYY150- ja Helsingin Yliopiston kuvausseinillä.

Juhla-alueella sinua opastavat sinisiin liiveihin pukeutuneet alue-oppaat sekä opasteet.

ILMOITTAUDU FLORAN PÄIVÄÄN TÄÄLLÄ (Täynnä)

 

FLORA 2018

Ohjelma:

Tiedekuntakierrokset – klo 14.30-16.00

Ilmoittaudu kierroksille erikseen 9.5. klo 10 mennessä täällä.
 

Haartman-instituutti (Haartmaninkatu 3) – klo 16-20

Ohjelmaa

Unisport: Ohjattua meditaatiota
Haartman-instituutti
Virittäydy juhlatunnelmaan rentoutumalla ja rauhoittumalla Unisportin ohjatussa meditaatiossa klo 16.30-18. Meditaatiohetkiä järjestetään kolme klo 16.30, 17 ja 17.30. Meditaatiohetkiin ilmoittaudutaan ilmoittautumispisteellä paikan päällä. Lähdöt meditaatiohetkiin 15 minuuttia ennen jokaista hetkeä ilmoittautumispisteen vierestä. Jokaiseen ryhmään mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Akateemiset kasvintuottajat: Kukkatyöpaja
Haartman-instituutti
Kukat kuuluvat Floran päivään – sido itsellesi siis ikioma kukkaviehe Akateemisten kasvintuottajien työpajassa klo 16 alkaen! Työpaja jatkuu niin kauan kuin kukkia riittää.

Musiikkia ja puheita

Avaussanat
Haartman-instituutti
Haartman-instituutin lavalla kuullaan HYYn puheenjohtajiston ja hallituksen, rehtori Jukka Kolan ja Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkosen puheet klo 17 alkaen.

LKS Uvula Aurea: Kuoroesitys
Haartman-instituutti
Lääketieteenkandidaatiseuran kuoro Uvula Aurea esiintyy Haartman-instituutin lavalla klo 17.30.

SOSSu: Livemusiikkia
Haartman-instituutti
SOSSu on Helsingin yliopiston Savolaisen osakunnan orkesteri, joka koostuu sekä savolaisista että savonmielisistä soittajista. Orkesterin näet ja koet Haartman-instituutin lavalla klo 19 jälkeen.

DJ Hermanni: Musiikkia
Haartman-instituutti
DJ Hermanni viihdyttää juhlavieraita Haartman-instituutin lavalla klo 16-20 muun ohjelman ohessa.

Tarjoiluja

Unicafé: Juhlaruokaa
Haartman-instituutti
Meilahden Unicafén loihtimat Floran päivän tarjoilut pitävät juhlavieraat kylläisinä. Tarjolla maistuvia pitaleipiä, coleslaw’ta, itämaista nuudeli-kasvissalaattia sekä keväisiä smoothieita.

Kopeda ry: Mocktail- ja kuppikakkubaari
Haartman-instituutti
Kotitalouspedagogiopiskelijoiden ainejärjestön mocktailbaarissa tarjolla raikkaita alkoholittomia drinkkejä sekä kuppikakkuja klo 16 alkaen.

Resonanssi ry: Jäätelöpiste
Haartman-instituutti
Kruunaa Floran päiväsi pehmisannoksella Resonanssi ry:n jäätelöpisteellä klo 16 alkaen.

LKS:n Viinikerho: Viinibaari
Haartman-instituutti
Floran päivän juhlan viinitarjonnasta vastaa tällä kertaa Lääketieteenkandidaattiseuran Viinikerho.

Viikki Brewing Society: HYY150-olut
Haartman-instituutti
Viikki Brewing Societyn HYYlle luoma 150-vuotisjuhlaolut on tyyliltään sour ale, jossa maistuvat vadelman ja happaman kirsikan vivahteet.
 

Valpurinpuisto – klo 16-19

Kompleksi ry: Rehndahlin kiertävä kotieläinpiha
Valpurinpuisto
Kompleksi ry:n paikalle järjestämän Rehndahlin kiertävän kotieläinpihan lampaita, kaneja, kanoja ja koiraa voit käydä ihastelemassa ja rapsuttelemassa Valpurinpuistossa klo 16-19.

HYYn tapahtumavaliokunta Humu: Ulkopelejä
Valpurinpuisto
Pelaa mölkkyä, jättijengaa ja muita rentoja ulkopelejä HYYn tapahtumavaliokunta Humun johdolla Valpurinpuistossa klo 16-19.

LKS Curvatura: Laskettelurinne
Valpurinpuisto
Lääketieteenkandidaatiseuran laskettelukerho Curvaturan pisteellä pääset kokeilemaan, miten lumilautailu sujuu keinolumirinteessä toukokuun lämmössä klo 16-19.

LKS FC Hallux: Jalkapalloa
Valpurinpuisto
Lääketiedettä ja urheilua yhdistävällä rastilla pelataan jalkapalloa – erikoisin säännöin! Valpurinpuistossa klo 16-19.
 

Floran yö -jatkot (Apollo Live Club) – klo 22-04

Meilahden tiedekuntajärjestöt Kompleksi, LKS ja HLKS järjestävät Floran päivän kunniaksi Floran yön Apollo Live Clubissa (Mannerheimintie 16). Jatkojen ovet aukeavat klo 22.00 ja juhlat jatkuvat aina klo 04.00 asti.

Pukukoodi on keväinen arkiasu. Halutessasi voit pukea ylioppilaslakin.

#flora2018
#hyy150


Floran päivän tutustumiskierrokset Meilahden ja Ruskeasuon kampuksilla


HUS VR Lab
Virtuaalitodellisuus tulee vauhdilla myös terveydenhoitoon. Tämä esittely vie sinut virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laboratorioon, jossa pääset kokeilemaan potilaiden kuntoutukseen, leikkauksiin ja kuvantamisiin räätälöityjä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sovelluksia. Ryhmän koko max 6 henkeä. Lähtöajat klo 14.30 ja 15.30 Terkko Health Hub, Haartmaninkatu 4, Well-kahvilan luota. Esittelyn kesto on n. 50 min. Esittely on suomeksi tai tarvittaessa englanniksi.

Ruskeasuon kampus
Oletko koskaan käynyt yliopiston Ruskeasuon kampuksella? Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua hammaslääketieteellisen opetuksen arkeen esittelykierroksella ja kokeilutyöpajassa. Kierroksella pääset tutustumaan laitosrakennukseen simulaatiosta museoon ja kokeilutyöpajassa pääset itsekin simulaation äärelle. Kierroksia järjestetään kaksi, joista molempiin mahtuu mukaan 20 henkilöä. Kierrokset alkavat klo 15 ja 15.30 Mannerheimintie 172:n ala-aulasta. Esittely suomeksi ja englanniksi.

Lääketieteen taitopaja Skilla
Oletko aina halunnut hallita ilmatien? Entä sujuisiko sinulta defibrillointi? Tällä esittelykierroksella pääset tutustumaan lääketieteen opiskelijoiden taitopajaan, jossa tulevat lääkärit harjoittelevat erilaisia toimenpiteitä ja kädentaitoja ennen potilastyöhön siirtymistä. Pääset myös itse kokeilemaan, miltä harjoittelu taitopajassa tuntuu.Esittely suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Esittelyn kesto n. 30 min. Lähtö klo 15 ja 15.30 Biomedicumin sisääntuloaulasta hissien edestä, Haartmaninkatu 8. Kuhunkin ryhmään mahtuu 15 henkilöä.

Institute for Molecular Medicine Finland
Mitä molekyylilääketiede on? Miten se liittyy yliopiston uuteen elämätieteiden instituuttiin HiLIFEen? Tällä kierroksella pääset vierailulle Suomen molekyylilääketieteen instituuttiin FIMMiin ja näkemään mm. sekvensointilaboratorion, jossa luetaan geenien salakieltä sekä kurkistamaan virtuaalimikroskoopilla solujen maailmaan. Esittely suomeksi tai englanniksi. Vierailun kesto n. 30 min. Lähtö klo 15 ja 15.30 Biomedicumin pohjakerroksen kampuskohtaamispaikalta. Kuhunkin ryhmään mahtuu 20 henkilöä.

Earlier Event: May 1
Vappupäivä
Later Event: May 24
Suursitsit